Fin Swe Eng

Precious tvingades till prostitution

Berättelsen och karaktärerna är fiktiva. Berättelsen bygger på verkliga händelser, men detaljerna har ändrats.

Om man såg Precious ute på gatan såg hon ut som en vanlig prostituerad. Tillsammans med tiotals andra kvinnor stod hon och väntade på kunder på vägkanten till en huvudväg som ledde till Rom. Trots att natten var kall hade hon på sig bara en liten bikini som dolde nästan ingenting. Kvinnorna konkurrerade hårt med varandra. De tjänade så lite som 10–20 euro per kund. Precious visste att hon måste synas för att skilja sig från sina konkurrenter, och hon fick le och ropa för att få bilarna att stanna.

PreciousKvinnorna tog hand om varandra och försökte hjälpa till om någon av kunderna blev våldsam. Misshandel kunde dock inte alltid undvikas. Ibland när Precious fick en dålig kund blev hon bestulen på sina pengar. Då blev hon bestraffad av Madame.

Precious lurades till Europa

Precious visste att en del av kvinnorna jobbade på gatan av fri vilja. För dem var det bara ett sätt att tjäna pengar. För Precious var sexarbetet inte ett val utan ett måste. Hemma i Nigeria hade hon lovats ett jobb i Italien och ett bättre liv. Även hennes föräldrar hade varit glada över att hon fick en möjlighet att tjäna bra pengar.

En kvinna som kallades Madame Kate hade kommit på besök hem till Precious. Madame Kate hade en fin bil och dyra kläder. Hon sade att hon vill hjälpa Precious. Hon lovade till och med att betala för Precious resa till Italien. Efter att Precious fick ett jobb i Italien som frisör, till exempel, skulle hon lätt kunna betala tillbaka sin skuld och börja sedan skicka pengar till sin familj. Snart skulle familjen ha råd att bo i ett fint hus, och de skulle inte längre bli hånade av sina rika grannar.

Första intrycket av Madame Kate var att hon var en snäll person. Hon ordnade allt: passet, resebiljetterna och inkvarteringen i Italien. När Precious anlände till Rom kände hon att hon hade kommit till paradiset. Hon var tacksam mot Madame. Själv kände Precious ingen i Italien och visste inte hur det italienska samhället fungerar. Eftersom Precious inte hade några egna pengar, var hon fullständigt beroende av Madame för sitt boende och sin försörjning.

Precious svär en voodoo-ed

I Italien blev Madame en helt annan person. Hon hävdade att Precious var skyldig henne 40 000 euro för resan och de övriga arrangemangen. För att betala tillbaka sin skuld skulle Precious få sälja sex. Beskedet var en chock för Precious. När Precious bönade och bad om att få slippa sälja sex blev hon för första gången misshandlad av Madame och mannen som jobbade som hennes livvakt. Sedan våldtog mannen Precious och sade att han bara skulle lära henne hur man gör jobbet.

Madame tog hår och könshår samt nagel- och hudbitar från Precious. Hon tvingade Precious att dricka blodliknande vätska och svära att hon skulle göra som Madame säger, betala tillbaka sin skuld och inte berätta om allt detta för någon. Om Precious bryter eden, sade Madame, kommer hon och hennes familj att drivas till vansinne, leva i misär och till slut dö en smärtsam död. Detta var juju, svart magi, något som Precious tog på allvar.

Precious fick ta på sig avslöjande kläder. Sedan fördes hon utanför staden och lämnades vid vägkanten till en flerfilig väg. Där började hon sälja sex. De pengar som hon tjänade under dagen fick hon ge till Madame på kvällen. Det var omöjligt att gömma pengarna eftersom Madame undersökte även hennes kroppshålor. Då och då fick Precious ihop en ganska stor summa pengar, men skuldbeloppet minskade aldrig. Precious hade en känsla av att hon kanske skulle arbeta på gatan för resten av sitt liv.