Fin Swe Eng

Hur kan du hjälpa?

Du har en roll

För att kunna hjälpa offer för människohandel måste offret först identifieras. Just du kan ha en betydande roll i att identifiera ett offer och att hitta hjälp.
För att kunna hjälpa offer för människohandel måste offret först identifieras. Just du kan ha en betydande roll i att identifiera ett offer och att hitta hjälp.

Har du fallit offer för människohandel?

Du kan få hjälp!

Du kan få hjälp från staten och organisationerna. Beroende på situationen kan hjälp betyda bl.a. trygg inkvartering, hälsovård, handledning och juridisk hjälp.

I Finland har ett offer för människohandel särskilda rättigheter. Du kan kontakta oss konfidentiellt, diskutera din situation och få information om hur du kunde hjälpas. Kontakten binder dig inte till något.

Du kan läsa mer om hjälp som erbjuds under Sök hjälp.


Vi hjälper dig, ring

029 54 63 177

Du kan kontakta Hjälpsystemet för offer för människohandel konfidentiellt utan att berätta ditt namn eller var du är. Vi betjänar på finska, svenska och engelska. I fråga om andra språk är tolkning möjligt.

I nödsituationer där ditt liv eller trygghet hotas, ring det allmänna nödnumret 112.


Du kan få hjälp...

  • även om du ursprungligen glidit in i situationen frivilligt
  • även om du har gjort dig skyldig till brott
  • även om du uppehåller dig olagligt i landet
  • oavsett om du är finsk medborgare, medborgare i något annat land eller saknar medbor-garskap.
  • även om du inte är säker på huruvida det är fråga om människohandel
  • oavsett din ålder, ditt kön eller din sexuella läggning, din religion eller politiska åsikter
  • även om det inte pågår en förundersökning om människohandelsbrott i ditt ärende

Eventuella offer för människohandel, deras minderåriga barn som står under deras vårdnad i Finland och personer som har vittnesstatus kan få hjälp. Tröskeln för tillhandahållande av hjälp och stödtjänster är låg.

Aktuelt

#ihmiskauppa på Twitter

Koskahan te vihervasemmistossa otatte kantaa asiaan, vai onko nykyinen tilanne ihan OK teidän mielestänne?… twitter.com/i/web/status/1…
#thaimaa'ssa poimijoita varoitetaan lähtemästä Suomeen huonojen työolojen vuoksi. Auttaisiko poimijoiden aseman par… twitter.com/i/web/status/1…