Fin Swe Eng

Näin hakeudun Ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmään

1. OTA  YHTEYTTÄ.

Voit ottaa yhteyttä auttamisjärjestelmään puhelimitse (puh: +358 295 463 177), sähköpostitse (ihmiskauppa.auttamisjarjestelma@migri.fi) tai yhteydenottolomakkeella. Voit ottaa yhteyttä ja keskustella tilanteestasi kertomatta nimeäsi tai olinpaikkaasi. Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään. Voit myös soittaa vain saadaksesi keskusteluapua.Nainen-soittaa-puhelimella

2. KERRO TILANTEESTASI. 


Auttamisjärjestelmän työntekijä keskustelee kanssasi ja arvioi, oletko sinä mahdollisesti joutunut ihmiskaupan uhriksi.


Voit keskustella auttamisjärjestelmän työntekijän kanssa siitä, mitä apu juuri sinun kohdallasi voisi tarkoittaa.

Kun tiedät että haluat saada apua juuri auttamisjärjestelmältä, kerro työntekijälle nimesi ja yhteystietosi ja kerro, että haluat apua.  Sinua voidaan auttaa vain sinun suostumuksellasi.

3. AUTTAMISJÄRJESTELMÄ ARVIOI TILANNETTASI.


Jos auttamisjärjestelmä arvioi, että sinä olet mahdollisesti joutunut ihmiskaupan uhriksi, sinulla on oikeus ihmiskaupan uhrille tarkoitettuihin palveluihin. Jos auttamisjärjestelmä ei voi auttaa sinua, se voi halutessasi pyrkiä ohjaamaan sinua muiden palveluiden piiriin.

KIIREELLISET TILANTEET:
Jos tilanteesi on esimerkiksi asunnottomuuden, varattomuuden, terveydentilasi tai sinuun kohdistuvan turvauhan vuoksi kiireellinen, voidaan asiakkuus ja auttamistoimet aloittaa heti.

Huom! Sinulla on aina oikeus kieltäytyä palveluista eikä mitään palveluita anneta sinulle vastoin tahtoasi.